Kurum Kodu : 752052
WEB Adresi : http://erdemirguzelsanatlar.meb.k12.tr
Adres : Gülüç Beldesi Kdz.Ereğli Zonguldak

VİZYON
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; Bilimsel, sanatsal ve teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü, nesnel ve tarafsız bakabilmelerini, Sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebilmelerini ve var olmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini,Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin bulundukları illerde birer sanat kültürü ve eğitimi merkezleri durumuna gelmelerini, bu alanda çok yönlü hizmetler vermelerini, böylece ilin, yörenin, bölgenin ve ülkenin sanatsal gelişmesine,Çağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını,Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını,Sağlamaktır.

Öğretmen Sayısı : 23
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 185
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09.00 - 16.10
Derslik Sayısı : 8 Atölye-İşlik Sayısı : 6
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 6 Müzik Sınıfı Sayısı : 11
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi : Pansiyonumuzda 56 kız, 40 erkek öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır. Okul sınırları içinde yer almaktadır.
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Zonguldak/Ereğli merkezine 6 km uzaklıkta
Ulaşım : Şehiriçi otobüs hattı ile
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Gülüç

Kontenjan Bilgileri : 30 Resim, 30 Müzik öğrenci alımı yapılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : Öğrencilerimizin %90 ı YGS sınavında başarılı olmaktadır.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Öğrencilerimizin %80 i kendi alanları ile ilgili 4 yıllık bir lisans programına yerleşmektedir.

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Masa Tenisi, Voleybol, Badminton
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: